't Tolhekke - Steenwijkerland

logo tolhekke

Zwemclub 't Tolhekke is op gericht in 1969 en aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de zwemsport te bevorderen. Vanaf de oprichting tot heden is het leden aantal gestaag gestegen van 53 leden naar zo'n 190 leden in de afgelopen jaren. De leden van zwemclub 't Tolhekke komen uit de wijde omgeving zoals:(Kuinre /Oldemarkt/ Scheerwolde / Tuk/ Steenwijkerwold / Steenwijk / Wanneperveen / Willemsoord / Eesveen / de Blesse / Peperga / Ossenzijl / Kalenberg). We hebben ook al jaren een selectie die ook meedoen met de nationale kampioenschappen. Sinds 2006 zijn we gaan werken met een beleidsplan om te komen tot een optimale begeleiding van jong tot oud.

Vrijwilligers

Zwemclub 't Tolhekke is en verenging die geheel op vrijwilligers draait. Hierdoor kunnen de kosten laag gehouden worden. Zonder deze vrijwilligers kunnen wij niet bestaan. Zowel bestuur, trainers , officials en de diverse commissies worden gevormd uit oudere leden maar ook met name door de ouders van onze leden.

Jury

Een zwemwedstrijd kan niet worden georganiseerd als er geen jury is. Daarom worden er al vanaf de oprichting juryleden(tijdwaarnemers) geworven uit met name de ouders van onze leden. Willen zij zich hier in verder gaan bekwamen,dan zijn er vervolg cursussen mogelijk van de KNZB voor b.v. scheidsrechter. De kosten voor deze cursussen worden uiteraard vergoed door de zwemclub.

Clubkrant

Twee maandelijks wordt ons clubblad Tolhekke spetters"uitgegeven. Hierin staat informatie van het bestuur, wedstrijdverslagen , mededelingen , contributiebedragen , etc ,etc. Ieder lid mag ook zelf stukjes aanleveren voor het clubblad.

Hoofdsponsor

H.J. Montage Dak- en gevelbeplating Eekstraat 12 Oldemarkt.

HJ Montage is gespecialiseerd in metalen dakbedekking en gevelbeplating voor stallen, loodsen, winkelpanden etc. Het bedrijf bestaat sinds 1999. Hans en Angela Meijerink runnen het bedrijf samen met 10 medewerkers in de buitendienst.

Deze informatie is na te lezen op de website van ZC. 't Tolhekke http://www.tolhekke.nl